ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στην πράξη. Ή καλύτερα, στις πράξεις. Είτε ανεξάρτητα, είτε σε συνεργασία με οργανισμούς και πρωτοβουλίες, ο Όμιλος Φάις με ουσιαστικές κινήσεις στηρίζει δράσεις που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο. Η λίστα των δράσεων κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου, δεν είναι μικρή. Αλλά από την άλλη, ούτε και οι ανάγκες. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς -και αποτελεί δέσμευσή μας- να συνεχίσουμε μεθοδικά και σταθερά. Γιατί η αλλαγή προς το καλύτερο έρχεται μόνο αν προσπαθήσουμε. Όλοι μαζί.      

Όμιλος Φάις και Χριστούγεννα όλο Χαμόγελο!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πολλά περισσότερα από μία ακόμα ευκαιρία για γιορτή. Λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς και το ξεκίνημα της νέας, είναι η ιδανική περίοδος για προσφορά, αγάπη και χαμόγελα.

 Για αυτό και ο Όμιλος Φάις, ενίσχυσε τη προσπάθεια του οργανισμού Το Χαμόγελο Του Παιδιού συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Smile Bazaar, που διοργανώνεται από το Χαμόγελο για την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος προσφέρει βασικά είδη ρουχισμού (όπως ζακέτες, μπλουζάκια και φόρμες) τα οποία και θα διατεθούν σε παιδιά και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Μαζί με το Χαμόγελο, κάνουμε τις γιορτινές ημέρες, ημέρες χαράς, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς!

Όμιλος Φάις & We4ALL: Κοινή δράση, για ένα πιο πράσινο περιβάλλον

Ο Όμιλος Φάις, σε ό,τι αφορά την πρακτική εφαρμογή των πολιτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, κινείται πάντα σε συνεργασία με υπεύθυνους και αναγνωρισμένης δράσης φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πλέον Supporter του We4ALL. Ενός παγκόσμιου, μη κερδοσκοπικού, περιβαλλοντικού και ανθρωπιστικού οργανισμού, που ξεκίνησε το 2018 από τη χώρα μας μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι. Στόχος του We4ALL, η συμβολή όλων μας στο να θεραπευτεί η Γη μας, θυμίζοντάς μας παράλληλα ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Ο We4ALL υλοποιεί δράσεις όπως δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς παραλιών, δασών κ.ά. Σε ό,τι αφορά τη συνέργεια με τον Όμιλο, προχώρησε το σαββατοκύριακο 21.10 και 22.10 στη φύτευση 50 δέντρων (κυπαρίσσια, δάφνες Απόλλωνα, κουτσουπιές και χαρουπιές) στην καμένη δασική περιοχή στις Ροβιές Ευβοίας. Μια στοχευμένη επιλογή, μιας και τα συγκεκριμένα είδη είναι βραδύκαυστα, ανθεκτικά και εναρμονίζονται εύκολα με το εκάστοτε οικοσύστημα. Η δράση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού ως τον Δεκέμβριο 100 επιπλέον δέντρα θα τοποθετηθούν στα Καλύβια Αττικής και την Παιανία. Και φυσικά, έπεται συνέχεια. Γιατί για τον Όμιλο Φάις, μόνιμος και διαρκής στόχος είναι ένα καλύτερο και πιο πράσινο περιβάλλον!

Ο Όμιλος Φάις στο Greece Race for the Cure®: Ο αγώνας δεν σταματάει!

Μια ακόμα ενέργεια υποστήριξης από τον Όμιλο Φάις ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο πλαίσιο των πολιτικών Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης που υλοποιεί. Αυτή τη φορά, συνεργάστηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Ανάμεσα στους βασικούς άξονες λειτουργίας του Συλλόγου είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις.

         Μία από αυτές είναι και τo Greece Race for the Cure®. Το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα πραγματοποιείται στην Αθήνα εδώ και 15 χρόνια, συγκεντρώνοντας κάθε φορά δεκάδες χιλιάδες θεατές και συμμετοχές. Ο φετινός συμβολικός αγώνας δρόμου και περίπατος πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου στο Ζάππειο, με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά του Ομίλου, αυτή έγινε με δωροθεσία μέσω του brand KIKO Milano. Πιο συγκεκριμένα, το beauty brand του Ομίλου προσέφερε 500 τεμάχια από τη best seller “Extra Sculpt Mascara” ως βραβεία στις νικήτριες των αγώνων.

         Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο ψηφιδωτό ενεργειών του Ομίλου, με αίσθημα συνέπειας και ευθύνης προς τις νικήτριες της ζωής, που στέκονται με τόλμη και θάρρος μπροστά σε κάθε δυσκολία. Όσο ο αγώνας συνεχίζεται, ο Όμιλος Φάις θα δίνει το «παρών»!

Wise Greece & Aγορά Μοδιάνο: Στρατηγική Συμμαχία

H Wise Greece, είναι μια βραβευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη μη κερδοσκοπική κίνηση, με επίκεντρο τα τρόφιμα. Το “Παντοπωλείο για καλό σκοπό”, εντός της Αγοράς Μοδιάνο, προωθεί περισσότερα από 2.500 προϊόντα από 100 μικρούς Έλληνες παραγωγούς-όπως ζυμαρικά, όσπρια, χειροποίητες μαρμελάδες, μέλια, γλυκά, ελαιόλαδα, ελιές και πολλά ακόμα, ενώ το κέρδος από τις πωλήσεις των προϊόντων μετατρέπεται σε τρόφιμα για Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Η Αγορά Μοδιάνο, περήφανο brand του Ομίλου Φάις, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζει το πρόγραμμα Hope Boxes της Wise Greece, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία που έχει χτιστεί για καλό σκοπό και που προσφέρει 6 τόνους τρόφιμα κάθε χρόνο σε Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών που υποστηρίζουν παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ! Το πρώτο Ίδρυμα που παρέλαβε 1 τόνο τρόφιμα πρώτης ανάγκης, όπως αλεύρι, όσπρια, ζυμαρικά, μαρμελάδες κ.α, ήταν το Κέντρο Α.με.Α «Ο Σωτήρ» στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο Ίδρυμα που έλαβε άλλον 1 τόνο τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, ήταν το «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη. Η Wise Greece αποτελεί τον Στρατηγικό Συνεργάτη Κοινωνικής Ευθύνης της Αγοράς Μοδιάνο με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντικτύπου! Μία κίνηση με πολλαπλό κοινωνικό αντίκτυπο, με στόχο να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε ανάγκη.